Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Hoeveel salaris verhoging wou je hebben johan?

Hoeveel salaris verhoging wou je hebben johan?

by de man in de zorg on July 2, 2012

Hoeveel salaris verhoging wou je hebben johan?

Bij het opstaan in de ochtend begint hij ermee, met bidden.
Hij bid heel de dag voor alles.
Hij bid voor het opstaan
Hij bid voor het kopje thee
Hij bid voor de vogel opdat hij optijd verschoond word
Hij bid voor zijn kamergenoot opdat hij op tijd uit bed komt
Hij bid voor de kip die hij opeet voor de helft, dat hij een goed leven heeft gehad
Hij bid dat deze dag zeer snel voorbij gaat, want hij verveelt zich zo
Hij bid dat morgen snel voorbij gaat want dan verveelt hij zich
Hij bid dat volgend jaar snel voorbij gaat omdat hij zich dan nog steeds dood verveelt.
Zijn gehele dag bestaat uit bidden. Neen, niet omdat hij gelovig is, maar als gedrag wat bij hem is omdat hij dementerende is. Op zichtzelf niet erg, iemand die de gehele dag bid. Beter dan iemand die de gehele dag loopt te vloeken. Dit temeer omdat ik in een christelijke zorginstelling werk, zal bidden meer in de smaak vallen als vloeken.

Ook de werkgroep identiteit zal het goed vinden. Iemand die zo de identiteit benadrukt, daar is niets mis mee. De dominee zal het ook goed vinden, maar alhoewel tijdens de kerkdienst het vele malen here zegen voor deze spijze amen past, daar zullen de meningen over verschillen.

Hij bid ook voor meer personeel en meer handen aan het bed. En dat is deels gelukt. Toch wat meer banen erbij en wat mensen, dus het werkt wel.
Toen ik dit vernam. Toen heb ik gevraagd aan hem te bidden voor meer salaris. Hij heeft zijn best gedaan en mijn dank is zeer groot. Dit verscheen onlangs door deskundig ingrijpen van ict op alle computers die wij gebruiken, nadat ik hem had gevraagd te bidden voor meer salaris..

Het internet bankieren van onze zorggroep stond op vele computers te zien. Hoeveel salaris verhoging wou je hebben Johan, is dan de vraag…….
(Reeds melding van gemaakt en het is niet meer werkzaam)

Previous post:

Next post: