Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Mijn lease bazen? Die kan ik niet!

Mijn lease bazen? Die kan ik niet!

by de man in de zorg on March 21, 2008

Mijn lease bazen? Die kan ik niet!
Drie nachten zijn voorbij gevlogen; dat zeker. Toen ik maandag avond begon dacht ik en besefte ik dat het zeer kort geleden was dat ik in de nacht zat. Ja; anderhalve week geleden had ik ze ook al; ook drie. Weer snel de nacht; een dienst die me wel bevalt. Eigen baas in eigen zorgtoko.

Neen; een poosje zat hij al te springen en te dansen bij de schuur. Timon onze lease kat; Timon de kat die we leasen van de buren. Zij de lusten en de lasten en het plezier van dat beest; ja; wij de last; lasten en overlast van dat beest. Neen; allen de lust; tis wel een enorm lief beest. Ja; we halen hem wel eens naar binnen; en houden hem dan vast.Knorren of spinnen zoals dat heet; maar zijn ogen altijd waakzaam voor een jump weg. Ja; onlangs was hij ons te snel af en schoot hij de keuken in. Voordat we het in de gaten hadden was hij zijn territorium aan het afbakenen tegen de muur en het behang. En toen kwam de leasekat niet meer binnen. Punt.

Neen; ik zag hem; springen bij de schuur; en ja; ik was en in de tuin bezig. Hij staan zitten; stapje; staan zitten en een stapje stapje.
“Wat heb je nou weer gevangen lelijk mormel”. Neen; de ene keer heeft hij een mus of een merel als speelgoed; en soms vind je de muizen bij de poort. Spelen is leuk. Uithalen; laten bewegen en ja als het beweegt weer uithalen. Net zolang tot het speelgoed niet meer beweegt. Ja; dat zijn speelgoed niet meer zijn speelkameraatje wil zijn; niet meer beweegt of morsdood is. Ja; en dan is de lol er vanaf. Neen; zag hem daar zitten en ging daarheen. Een hele grote dikke pad of kikker zat daar samen met Timon te spelen. De pad had er duidelijk geen zin in. Zat stil en bewoog zich niet. Timon ook niet. Wachten tot de pad zou bewegen en hij weer uit kon halen. Ja; hij; ja hij had alle tijd. Is er thuis bij je baas geen eten meer; dan ga je toch naar je leasebazen.
Pakte de pad beet en Timon keek me aan van “wat doe je nauw; tis mijn speelgoed”; en hij volgde me naar de vijver. Zette de pad daar neer en ja; voor ik het wist was gelukkig de pad in het water; een verbaaste en teleurgestelde kat achterlatend. Oh ja; was een kikker en geen pad. Kikkers zwemmen; padden verdrinken in een vijver als je daar ingooit om te redden.
Boos was hij; dat zeker; liep weg van de vijver; en toen ik hem riep kon ik ook volgens mij de kelere krijgen. Dat jij als een van mijn twee lease bazen mijn speelgoed afpakt! Ja dan kan je echt van mij de kelere krijgen! Ja; en hij liep langs me heen alsof ik lucht was. Mijn buren; mijn leasebazen….wie zijn dat…. die kan ik niet!

tot oneven

Previous post:

Next post: