Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   acapornisitis

acapornisitis

by de man in de zorg on December 21, 2007

acapornisitis
Leuk zo’n acapornis vogel op de afdeling. He geeft een hoop herrie en een hoop troep. Aanhalen kan je dat gekke beest niet; dat vliegt en fladderd maar. Neen; gek beest en op en top gehospitaliseerd. Dat beest zie al die collega’s lopen “die in den blijde verwachting zijn”. Zie ze lopen en praten over het wel en wee van de zangerschap; hoever ze zijn; en wat ze wel en niet meer kunnen. Ach dat ken je wel als je ermee te maken heb; vrouwelijke collega’s….
Neen; gek beest; denk dat kan ik ook; maar wel veel beter. En weer is dat gekke beest aan de leg. In de afgelopen drie dagen drie inie mini eitjes. Zittend in een hoekje zit hij trots te broeden. “Kijk hiero ; ja; hiero; goed he; ik ben ook in verwachting geweest; kep een drieling; en ja; ik zit ze nu uit te broeden” Gekke mensen; jullie negen maanden met zo’n bult op jullie buik; geef mij maar verry big sankas die al mij eieren bedekken. Neen; sids hij eieren legt eet en drinkt hij niet meer. Al zijn tijd; tijd die hij anders nodig heeft om zich dood te vervelen; gaat op in het uitbroeden van eitjes en de hele wereld gaat langs hem heen. Trots dat hij ; neen zij het weer heeft geflikt.
Maar ach….de “gemene nachtbroeder” heeft hem vanmorgen van zijn trotse kroost beroofd. Als zulke best broeden dan kunnen ze zich doodbroeden ; omdat ze gewoon stoppen met eten en drinken; althans dat is via deskundigen vernomen. Neen; leuk vond zij het niet; ze was op zijn zacht gezegd niet erg lief.
Leuk zo’n krijsbeest; in zijn eentje; in de woonkamer. Ik heb hem vanmorgen stilletjes nog een verhaaltje verteld. Het verhaal van de bloemetjes en de bijtjes…. Ja; want ook acapornissen hebben een mannetje nodig om bevruchte eitjes te krijgen; en zwangerschap loop je niet op via de wind……..

Previous post:

Next post: