Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   achter de kassa bij blokker

achter de kassa bij blokker

by de man in de zorg on May 23, 2009

achter de kassa bij blokker
“Af en toe zou ik wel eens willen dat ik gewoon bij blokker werkte; achter de kassa of zo”; gaf mijn vriendin gisteren aan bij de koffie van half zeven in de ochtend; “dan heb je dat soort dingen, spuiten tenminste niet”
“Waarom” vroeg ik haar
“Naja; ik heb zo’n hekel aan spuiten en ja; ik ben vandaag de klos”
“Wat moet je spuiten dan”, vroeg ik mijn vriendin
“Ja; fraxiparine; een middel tegen trombose”
“Ach daar is toch niks aan; zo gedaan; eitje”, zeg; “dat je dat eng vind”
“Ik vind spuiten niet eng; maar dat soort dingen daar heb ik een gruwlijke hekel aan”
“Ben je nou verpleegster of niet”; kelly?
“Dat wel; en ik vind het ook heel leuk; maar prikken. Neen johan; met dat soort dingen zou ik wel een willen dat ik gewoon bij blokker achter de kassa zat; dan heb je dat soort dingen niet
“Spuiten; fraxiparine vitamine b; ach, daar is toch niks moeilijks aan; je stelt je ook zo aan Kelly”! Aansteller!

Gisteren laat.
“Zeg johan; zou jij vanavond nog even de vitamine b injectie willen geven aan mevrouw; ja; zal ik er eens jansen van maken”. “Zou jij vanavond even de vitamine b injectie aan mevrouw jansen kunnen geven”, vroeg mijn collega van de dag
“Ach natuurlijk”

Ik liep naar mijn andere collega en vroeg “mag jij vitamine b prikken???”
“Neen”, gaf mijn collega aan
Ik belde naar beneden
“Hebben jullie toevallig nog een leerling die nog moet leren prikken”????
“Neen”, was wederom hun antwoord
“Ennne hoe lang is het geleden dat jij gespoten heb voor je autorisatie”; vroeg ik aan mijn collega die ik aan de telefoon had
“Ja, onlangs nog gespoten”
“Dus je hoeft het echt niet meer te doen wil je deze handeling uit mogen voeren”???
“Neen” gaf mijn collega nogmaals aan.

Spuiten ; vitamine b; intramusculair. Mijn god wat heb ik daar een enorme hekel aan. Ik vind het eng en ja; het is niet echt iets wat ik graag doe. Kan ik er niet onderuit kunnen, ja dan moet het wel; maar echt leuk vinden…..
Neen spuiten; ik haat dat denk ik wel een beetje. Ik dacht aan mijn vriendin en haar uitspraak. Ja; ze had gisterochtend gelijk. Af en toe zou ook ik wel eens willen dat ik gewoon bij blokker werkte; achter de kassa of zo; dan heb je dat soort dingen tenminste niet. Helemaal met haar eens.
Tot oneven

Previous post:

Next post: