Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   afleggers na de dood

afleggers na de dood

by de man in de zorg on September 27, 2009

afleggers na de dood
Afleggen; de laatste zorg verlenen; ja; hoe je het went of keert; een onderdeel van mijn vak of beroep. Sommigen vinden het mooi om te doen, zeker nadat je heel lang een bewoner heb verzorgd. De laatste zorg verlenen; het afsluiten van een hoofdstuk nadat je lang een bewoner heb verzorgd. Dat je een band heb opgebouwd met bewoner en familie in ja; soms jaren.
De ene vind het mooi; de andere…. ja het hoort er bij voor mij. Als het mij word gevraagd; dan zal ik de laatste wezen die neen zegt. Een onderdeel van mijn werk; een onderdeel ja….. een onderdeel. Niet dat de dood mij niets doet; ik ben ook een mens en een witte rakker; maar het klink stom; ik kan op het ene moment iemand afleggen en ja; een half uur later gezellig met mijn collega een boterham eten.
De dood; het afleggen op mijn werk…. neen; ik kan er goed mee omgaan.
“Hoe was je dag” word er thuis gevraagd. “Mijn dag; ja een bewoner is overleden en die heb ik afgelegd”. Natuurlijk ik praat er thuis over; maar zodra de deur van mijn zorgtoko dicht is; gaat het knopje om. Ook ik neem dingen mee naar huis; maar om eerlijk te zijn… als ik alles wat ik meemaak mee neem naar huis dan word ik gezien de erge dingen die ook ik meemaak zelf gek.
Afleggen; de laatste zorg verlenen; een onderdeel van mijn vak en werk. Word altijd wel gewaardeerd door de familie dat het personeel aan het bed dit doet. Word ook door de begrafenis ondernemer gewaardeerd. Als wij de laatste zorg verlenen; doe de begrafenis ondernemer dit niet. Toch zullen de kosten van het afleggen door de begrafenis ondernemer soms in rekening worden gebracht, bij de familie. werk wat hij niet heeft gedaan; maar waar toch vet in rekening word gebracht door de begrafenis ondernemer; en dit gaat om zeer grote bedragen; voor diensten die niet zijn geleverd.
Ik hoop dat je er niet mee word geconfronteerd; maar kijk er eens na als een naaste word of is afgelegd; door de witte rakkers aan het bed; en/of de rekening voor het afleggen op de rekening van de begrafenis ondernemer staat. Ja; voor je het weet word je na de dood nog afgelegd; via een vette gepeperde rekening van de begrafenis ondernemer; voor niet geleverde diensten.

Previous post:

Next post: