Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Afspraak is afspraak

Afspraak is afspraak

by de man in de zorg on August 13, 2005

Afspraak is afspraak
Vandaag gewerkt dagdienst. Op zichzelf wel een leuke dienst maar ik heb een hekel aan vroeg opstaan.
Om tegen zessen loopt die wekker af en dan met m’n suffe kop aan de peuk en de koffie. Jachten en jagen; het was en scheer circus en dan naar m’n job.
Koffie, overdragen en naar het bed…….om erachter te komen dat een ieder nog slaapt en geen enkele bewoner zin heeft om uit bed te komen.
Er zijn van die dagen dat je denkt “Waarom kom ik hier zo vroeg; niemand heeft zin uit bed te komen en/of slaapt, waarom niet gewoon om acht uur….negen uur…oke tien uur beginnen????”.
Ken ik ook lekker uitslapen en kom ik minder suf op m’n job.
Maarja. We waren vroeg. Op 1 bewoner na.
Er werd gevraagd door ‘n collega aan haar om tien uur “Wilt U al gewassen worden?” “Neen” geeft de bewoner aan “ik zit televisie te kijken”.
Later komt weer een andere collega. “Wilt u door mij gewassen worden? “Neen, ik wil nog even lekker liggen”, geeft ze aan.
Tegen elven kwam er weer een collega bij mevrouw. “Wilt U gewassen worden?”
“Neen”; geeft ze aan; ik heb afgelopen maandag…..(tis nu zaterdag) afgelopen maandag met Johan afgesproken dat hij me zou komen wassen tegen half twaalf; en wat ik heb beloofd en heb afgesproken met Johan kon ik na……
Ik heb immers die afspraak gemaakt vandaar dat ik julie alledrie weg heb gestuurd.

Ik kom om half twaalf bij mevrouw om haar te verzorgen.
“Mag ik U komen verzorgen …..”, vraag ik.
Ja graag; er waren er wel verschillende langsgekomen; maar wat ik heb afgesproken kom ik na. Dus daarom stuur ik die andere weg en mag jij me komen wassen…….afgesproken is afgesproken en afspraak is afspraak

Previous post:

Next post: