Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ahhhh visite van oud collega’s

ahhhh visite van oud collega’s

by de man in de zorg on November 3, 2008

ahhhh visite van oud collega’s
Sprak vorige week een oud collega van mij; van een zorgafdeling waar ik lang geleden heb gewerkt; en toen ook op somatiek werkte; op de binnenban; het plaatselijke winkelcentrum in mooi Hoogvliet. Het was wel een aardige tijd geleden dat ik haar had gesproken en ja niet meer na die tijd dat ik in dit kleinschalig woonproject voor dementerende bejaarden ben gaan werken. Ja; ondanks dat ik al lang weg ben, zie ik haar regelmatig.
“En Johan; hoe is het daar, hoe gaat het daar en ja hoe ziet het eruit; en heb je het er naar je zin???”.

Naja; best wel entosiast erover en ja verteld over de manier hoe we in mijn nieuwe zorgtoko zorgverlenen.
Maar…om een lang verhaal kort te maken…
Ik had via via gehoord dat we in mijn dienst vistite zouden krijgen van oud collega’s. Niet 1 maal, maar verschillenden hoofden van de avond hadden dit al doorgegeven. Ze; mijn oud collega’s; hadden gevraagd wanner ik dienst had; want dan zouden ze komen buurten. Naja; dus in de late dienst ging de bel van mijn afdeling . Ja een bel aan de deur; scheint met ei of ij iets met huiselijkheid te maken hebben of zo; tis wel appart. Dus ja de bel ging van de deur. Oud collega’s haddden chocolade voor de bewoners meegenomen; altijd lekker; en ja ik heb ze afdeling laten zien, van badkamers woonkamers tot slaapkamer. Best wel onder de indruk van alles wat ik liet zien; en ja; om eelijk te zijn; de afdeling zijn zeker in vergelijking tot mijn oude “tradionele” afdelingen enorm groot. Veel verteld hoe het gaat op deze afdeling; het andere denken; wat ook voor mij enorm wennen was en de kijk op zorg die er hier is. Geen slechte; dat zeker niet; en ja; eigenlijk een best we goede. Tijd maken voor dingen en onmogelijke dingen mogenlijk maken…. ja; iets wat aansluit hoe ik het graag wil en denk; en ja; dan is het best wel leuk om zo te werken. Ja; om eerlijk te zijn; de dingen waarvoor ik ooit; lang geleden heb besloten om dit werk te gaan doen

Maarja; de afdeling laten zien en ja uitgelecht hoe we hier rommelen aan het bed en zorgverlenen aan de bewoners. Kleinschaligheid. Het was zeven uur en mijn collega’s waren met alle bewoners aan het koffien in de huiskamer en ja een ieder was op. Gezellig; familie was er ook bij en ja; er hing een best wel leuke sfeer.
Oud collega’s zijn bij de bewoners gaan zitten en hebben ja….. een best wel aardige tijd bij hen geweest. Sfeer snuiven en ja…. vooral veel vragen; over het hoe en wat van werken op een kleinschalig woonproject; dit project.
Tis eng gaf ik hen ook aan; ik vond de overstap ook heel eng na zeven vastgeroeste jaren op somatiek; was het tijd voor mij om weg te gaan. Deed ik het niet zou ik misschien spijt hebben dat ik dit nooit geprobeerd had en zou ik er nog lang lopen; en soms denken… had ik maar. Maar om zo’n grote onzekere stap te maken naar pg en ja dan binnen een relatief krote tijd weer een overstap van “tradiotoneel verplegen” naar kleinschalig wonen te gaan is mij tot nu toe goed bevallen.
Een gok; waarbij ik toen ik besliste om te gaan, ik heel goed besefte dat ik gigansisch verkeerd had kunnen gokken en ja; gigantisch op mijn kokosnoot had kunnen gaan. Nu is het gebleken dat ik het gewoon leuk en goed heb. Kleinschaligheid en pg; leuk.
Het entosiastme; van mij en ja het zien van hoe het hier is gaf voor hen een verhelderende kijk op mijn zorg; onze zorg; een kijk op zorg die hen ook aansprak misschien wel.

Weetje;ik kan niet zeggen tegen oud collega’s dat we hier mensen nodig hebben en ja; dat er net zoals bij iedere zorgtoko ook bij ons banen en vakatures openstaan. Dat kan ik niet zeggen tegen hen; ik kan alleen zeggen ook toen ze op vistite waren dat ik een hele goede keuze heb gemaakt in dit project voor kleinschalig wonen met dementerende bewoners te gaan werken.
Wat ze er me doen, na dit bezoek… dat gaat mijn niets aan, wat ze er verder mee gaan doen….. dat gaat mij ook niets aan. Ik hoop dat ik hen een leuke kijk op mijn afdeling heb kunnen geven en ja; mischien dat ze over lange tijd ooit op zoek zijn naar een leuk project die volop in de opbouw is van kleinschalig wonen met dementerende bewoners; dat ze dan een terugdenken aan die rondleiding op mijn afdeling en ja “ons project”.
Ik weet van mij kant dat ik het leuk vond hen te zien; mijn oude collega’s waar ik zo’n goede band mee had, en ik weet zeker dat ze onder de indruk waren van dit leuke en mooie project, en de zorg die “we verkopen” aan onze bewoners. Wie weet….. ooit….. maar ook kan ik alleen maar zeggen tegen hun; dat ik een zeer goede keuze heb gemaakt door de overstap naar kleinschaligheid te maken…meer niet, minder niet. Mijn rondleiding en wat ze er mee doen…. ik zie het wel…ja zie het wel.

Oh ja; tegen jullie lezers kan ik het wel zeggen; en zal ik nooit zeggen tegen hun…. Ook wij zoeken nog mensen in het project voor kleinschalig wonen in mooi hoogvliet; waar ik nu werk.
Meer weten; links op de log staat een email adres van mij. Mail even dan hoor je wel wat van mij.
tot oneven

Previous post:

Next post: