Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   alle diensten; alle locaties

alle diensten; alle locaties

by de man in de zorg on March 3, 2009

alle diensten; alle locaties
Het zat er al, een beetje aan te komen; en kijkend naar mijn werkgever kan ik hem in zijn denken geen ongelijk geven. In elk contract staat; waarschijnlijk ook bij jouw; alle diensten alle locaties.

Bij mij is net zoals bij jouw, de bezetting van personeel niet optimaal te noemen om het zo maar neer te krabbellen. Geen geheim; want bijna iedere zorginstelling heeft te maken met een tekort aan handen aan het bed; en zeker ook in de regio rijnmond is dit een groot probleem. Ook in de zorgtoko waar ik werk speelt dit. Willen we hetgeen neer gaan zetten wat we willen neerzetten en kijkend naar de kwaliteit van hoog tot laag van wat er rondloopt op mijn afdeling, ook kunnen neerzetten; moet dit lukken. Alleen is er echter nog een groot probleem.
Handen.
Handen aan het bed om de beoogde dingen neer te zetten. De wil is er; de plannen zijn zeer netjes te noemen en ja; de motivatie van het team is er. Wij; ja wij; willen kleinschalig wonen neer gaan zetten zoals het hoort en zoals wij dat willen voor onze bewoners oud te laten worden in een goede huiselijke woon en leefomgeving.
Maar ach, die handen…..; waar haal je ze in godsnaam vandaan.

In elk contract staat; ook bij mij; alle diensten; alle locaties. Mijn werkgever zou als hij dat wil; mij elders “neer kunnen zetten”, om het zo maar op te schijven. Wel of niet leuk; dat is niet aan mij om te oordelen op deze weblog; maar kijkend naar een werkgever…dan kan ik een werkgever geen ongelijk geven.
Als er ergens teveel handen zijn; als die er uberhaubt zijn; ergens in de zorg; en elders op een andere locatie heeft met een te kort aan handen; dan zou een werkgever kijkend naar alle contracten kunnen denken en ook beslissen om te gaan schuiven met personeel.
Vragen of er mensen van locatie willen verschuiven; en of ook anders; mensen elders ingaan roosteren om “sfeer te proeven”. Misschien zijn er enkele die sfeer hebben geproefd en dit dan ook wel leuk vinden. Mensen die dit misschien wel zo leuk vinden dat ze de overstap willen gaan maken.

Een zeer begrijpelijk keuze van werkgevers in de zorg. Een zeer begrijpelijke keuze omdat je, wil je iets neer gaan zetten, je er ook de daadwerkelijke handen voor nodig heb. Heb je als werkgever elders “over”; en ergens anders “tekort “; dan is er misschien de gedachte om mensen elders in te gaan roosteren.

Mijn locatie heeft een tekort aan personeel; geen geheim in de zorg en ja; sinds kort komen er collega’s met een contract van “alle diensten; alle locaties” sfeer proeven. Soms super gemotiveerd; soms ja….. niemand wil uitgeleend zijn naar een ander locatie.
Ik hoop; ja ik hoop; dat sommige van wie bij ons komen buurten het leuk vinden. Zo leuk vinden dat zij de overstap willen en durven maken naar een geheel nieuw project van kleinschalig wonen. Ons mooie project; mijn project.
tot oneven
(wil je werken bij ons; een nieuw kleinschalig woonproject voor dementerende bejaarden; mail dan 😉 )

Previous post:

Next post: