Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   alle steun

alle steun

by de man in de zorg on March 11, 2008

alle steun
Ja; het was best wel bizzy van het week-end. Neen; eigenlijk alleen zaterdag; de zondag……ik vloog over de afdeling. Zeker; kad een enorm belangrijk maatje bij me die me werkelijk alle steun verleende en waarvoor ik dankbaar was. Het liep super bij me; en ik geloof dat ik nooit zo lekker op een drukke afdeling heb gewerkt als afgelopen zondag.

Sta zondag een bewoner te verzorgen.
“En geloof jij johan?”
“Neen; eigenlijk niet…er zal wel wat wezen; maar dat zie en merk ik wel als het zover is”
“Dus jij ga niet naar de kerk?”
“Neen; op zondag moet ik meestal werken in deze zorgtoko. Hard werken; want om tegen tienen begint de kerk in het verpleeghuis en daar moeten heel wat bewoners heen”
“Dat is lief van je dat je op je vrije zondag hier komt werken om ons naar de kerk te laten gaan”.
“Het hoort en ja; het is gewoon niet alleen voor U maar ook voor vele bewoners zeer belangrijk dat julie netjes en op tijd naar de kerk kunnen en gaan; jullie hebben er enorm veel aan en ook veel steun”
“Ja, dat zeker”

Ik verzorg de bewoner af en breng hem naar de woonkamer.
Hij pakt mijn hand beet en antwoord….”dank je voor je zorg en dat je mij helpt op je vrije zondag om ons op tijd naar de kerk te kunnen laten gaan…..God zij met je jongen……

En geloof me of niet……het liep super zondag; ontdanks een niet zo optimale bezetting en zieke bewoners. Alles ruim op tijd klaar en netjes verzorgd. De bewoners en ja; ook wij zeer tevreden. Maar wat wil je of wat kan je anders…….met zulke steun bij mijn zorg aan het bed.

Previous post:

Next post: