Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Alleen op de wereld

Alleen op de wereld

by de man in de zorg on November 15, 2004

alleen op de wereld
Het wordt een lange nacht. Achtenhalf uur werken. Half elf beginnen. Overdracht met mijn collega’ s en rustig aan beginnen met mijn werkzaamheden. Het nachthoofd komt langs en neemt even de bijzonderheden van de dag en de avond door. We lopen even langs de zieke mensen.
De pieper van het nachthoofd gaat. Ik ga naar de bel.
Het nachthoofd verdwijnt en ik vervolg mijn werk.
Aan het begin van de nacht zet ik mijn pillen uit en maak een lijstje met de dingen die ik nodig heb. He nachthoofd komt langs en neemt ze even door. De pieper gaat; weg is het nachthoofd. Ik schrijf mijn rapport. Het nachthoofd komt langs en ondertekendt het. De pieper gaat; weg is het nachthoofd.
Veel bellen omdat het nachthoofd niet altijd boventallig is; maar in de service flat reageert op bellen. Soms zit het mee soms zit het tegen. Zit het mee dan zie ik haar regelmatig; zit het tegen; daar gaat mijn pieper; ik ga naar de bel en weg is het nachthoofd; zie je haar zelden.
Om zeven uur komen mijn collega’ s binnengedruppeld. Maak even een praatje en verzorg om kwart over zeven de overdracht. Ik vertel mijn verhaal kijk op de klok; half acht; weg ben ik.
Soms is het wel heel erg stil in de nacht.

Previous post:

Next post: