Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   als het om de centen gaat

als het om de centen gaat

by de man in de zorg on August 21, 2007

als het om de centen gaat
Vandaag lekker vrij; gisteren een snipperdag thuis voor mezelf genomen. Even een dag niks; niet klootzakken in het huis of ander huiswerk. Vandaag goed de klos. 1 Dag niksen betekend een andere dag thuis volop aan de bak.
Maarja; niet klagen; ook ik wil een derde auto; als het kan nog mooier en groter dan de buren; een vila in zuid spanje en kleding kopen op de pc hoofdstraat in amsterdam. Dus ja;niet klagen dat je 36 uur werkt in de zorg en dat je met dat topsalaris dat allemaal gemakkelijk kan doen.
Maar toch…..
Salaris en de zorg……het lever mij regelmatig kopzorgen op. Soms denk ik wel hoe het allemaal kan. Tuurlijk je verdient het wel; meer salaris; maar je krijgt het niet; en van waardering van mijn bewoners en baas kan ik mijn schoorsteen thuis niet laten roken.
Oke; mijn en ons salaris is niet slecht; maar als ik eerlijk ben en ik haal mijn ort en mijn weekend toeslag eraf; hou ik iets meer over dan mijn werkeloze buurman. Die hoeft niet elke dag uit zijn bed vroeg en in de avond werken. Ook heeft hij geen nachtdienst. Neen, het enige wat hij hoeft te doen is de gehele dag door zien te vervelen; voor iets minder dan waar ik dag en nacht voor op m’n poten sta.
Zou ik met mijn beroepswerkeloze buurman willen ruilen…..? Emmmmm neen; maar ik vind dat het ook hem veels te makkelijk word gemaakt. Je bent jong; en je wilt niet werken? Nou dan heb je ook geen uitkering zou ik zeggen als ik minister ben. Ik oordeel niet naar mensen die willen maar niet kunnen werken, ik kijk aleen naar hem en de halve straat waarin ik woon.

Maar toch; ruilen zou voor mij geen optie wezen. Ondanks dat het geen topsalaris is in de zorg kan je (als je je ort en weekendtioeslag meetelt) er redelijk netjes van leven; denk ik; en meer salaris of geld; dat wil een ieder; ook mijn werkeloze buurman. Mijn baan; mijn inkomsten; mijn centen…ik besef dat ik er soms wel heel hard voor moet werken in nederland (en voor sommige lui lekkerland).

Previous post:

Next post: