Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   alweer…..?

alweer…..?

by de man in de zorg on June 28, 2007

alweer…..?
Gisteren gewerkt, avonddienst…..
Ja….ik kan je er in kleuren en geuren over vertellen hoe ik vond toen ik bezig was aan het bed. Je heb weleens van die avonden dat je denkt….heb ik daar nou zo lang voor moeten leren. Twee jaar en zeven maanden; kep de “oude” opleiding ziekenverzorgende gedaan; keihard leren voor iets wat je graag wou worden; zv-er.
Ik weet na gisteravond alles weer over kleur, vorm, samenstelling, hardheid, zachtheid,met of zonder bonken, diaree of obstipatie……..en alle mogenlijke geuren.
Ehh. Ik denk dat ik na gisteravond een expert ben geworden of mij deskundigheid enorm heb vergroot in deze “natuurlijke zaken”.
Klinkt maf, maar ik had gisteren een echte “shit” avond!
Niet met m’n maatjes en/of hoe het liep; neen lekker gewerkt; maar ik weet god niet wat ze allemaal gegeten hadden afgelopen dag; maar als avonddienst moets ik het flink bekopen. Het gekke was; m’n collega’s hadden er weinig tot geen last van……
Maarja; zal wel toeval wezen; maar toen ik naar huisging; voelde ik me een echte expert met betrekking tot “deficatie”. Tijd voor weer een oorkonde of diploma boven mn bed, dat ik mijn deskundigheid gisteravond enorm heb vergroot en ik er werkelijk alles over kan vertellen. Ik ben weer bekwaam en bevoegd.
Maarja; zal niet klagen meer hierover…..maar toch….Je heb wel eens van die avonden dat je denk…………”alweer”?
Tot morgen; daarlijk laat

Previous post:

Next post: