Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   amigo

amigo

by de man in de zorg on May 31, 2007

amigo
Gisteren gewerkt. Dagdienst. Ehhh…afscheid genomen van een bewoner die me wel enorm aan het hart staat en stond. Hij gaat naar huis; en ik zal hem enorm missen. Een grote surinaamse man met altijd een big smile.
Kon enorm goed met hem opschieten. Ja, je mag geen onderscheid maken onder bewoners; maar toch. Hij was voor mij iets bijzonders, zoniet heel bijzonder.
Had een enom goede band met hem en z’n vrouw.
Altijd gezellig aan het bed. Praten over domme hollandse gewoontes en foute surinamers en natuurlijk bouterse. Ontspannen en relaxt iemand verzorgen. Dollen en gedold worden.
Ja hij hield wel van een grapje en hij genoot er altijd wel van.
Hoe is het weer in Langetabbetje? Het regent badkuipen….

Bij de zorg; radio aan; amigo. Ja, hij luisterde altijd naar “amigo”; een surinaamse zender waar de maandverband reclame swingend word verteld. Ze zoeken een hulptimmerman daar. Eentje die de spijkers vasthoud als de timmerman aan het timmeren is; zodat deze niet op zijn handen slaat.
Blijft leuk om naar te luisteren; hoor maar.

luister naar radio amigo

Swingt toch?? Of niet……
Neen gisteren afscheid genomen. Ben twee dagen vrij; vrijdag gaat hij weg. Naar huis; waar ik me misschien afvraag hoe dat thuis gaat lopen. Misschien een zwaar hoofd daarin; maar over culturen kan en mag ik niet oordelen.
Zei hem gedag, best wel lang nog met hem gepraat.
Dag Amigo; het gaat je goed. Hij pakte mijn hand beet en; en klinkt maf; hij kuste mijn hand. Badankt johan; mijn Amigo voor alles wat je voor me heb gedaan.
Amigo, mijn surinaamse bewoner; ik zal je missen………

Previous post:

Next post: