Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   avonddienst

avonddienst

by de man in de zorg on October 15, 2004

avonddienst
Ik zou vandaag schrijven over mijn evaluatie gesprek van gisteren.
Het is niet doorgegaan in verband met grote drukte bij mijn zorgcoordinatoren. Ze kwamen naar mij toe of ik het niet erg vond dat het werd uitgesteld.
Persoonlijk kwam het mij best wel gunstig uit. Niet omdat ik tegen dit gesprek op zag of zo; maar ik had avonddienst.
Een uur voor een gesprek; lees een uur minder tijd voor zorg; is in de avonddienst erg veel.
In dit uur doe je meestal al de medicatie controleren; incontinentie verbanden klaarleggen; zorgdociers doorlezen, overdragen van dag naar avond, en zorgen voor nachtkleding. Ook loop je automatisch de zieke bewoners op bed na.
Je begint rustig en laat alle informatie die je nodig heb tot je toekomen. Je maakt een goede start; wat de bewonerszorg ook ten goede komt.
We stonden met drie paar handen aan het bed. Twee helpenden en ik als gediplomeerde. Ja; een goede bezetting; maar zeker gezien het gene wat kwa zorg op ons drieen afkomt zeker niet te weinig. Meer dan de helft van onze bewoners gaat met de passieve lift naar bed; er zijn drie sondes die bijgehouden moeten worden en we hebben verschillende bewoners met een uitgebreide wondverzorging. Kijk je hier naar en de extra dingen die in de avond kwa zorg plaats vinden dat hadden we onze tijd hard nodig.
Wel laat klaar; half elf; dus nog op tijd. Wel laat; maar de bewoners zijn netjes verzorgd en ze hebben geen machines aan het bed gehad maar mensen. Zeer belangrijk.
Nu even een dagje rustig aan. Ik ga de nacht in binnenkort.

Avonddienst
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: