Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   balen!

balen!

by de man in de zorg on July 12, 2007

balen
Een stukje over mij als mens; die geconfronterd word met een grote verandering op zijn werk.
Mijn weblog; even de dag van me afschrijven; even het knopje om en zomaar wat zin en onzin schrijven over mijn baan; werk en leven…even puur enkel en alleen om even weg te dromen uit de drukte en de chaos en ja….even een stukje gewoon schrijven. Ik doe het niet omdat idioot veel mensen deze stukjes lezen maar puur voor mezelf. Even het knopje om….
Vandaag kan ik veel willen schrijven; en me misschien ook willen uiten; over hoe ik me voel en hoe ik denk…….; maar ik besef heel goed dat ik dat niet kan en al doen op mijn weblog. Ik kan er op ingaan maar dat wil ik niet en ik zou er heel graag wat over willen zeggen; maar dat kan en zal ik niet doen. Ik baal. punt. Ik baal; maar misschien begrijp ik wel de keuze; om juist haar niet te kiezen op een afdeling die misschien netjes loopt; en haar zoco te maken op plaatsen waar ze hard nodig is.
De “uitslag” is hard aangekomen bij me (zie ook m’n weblog van vrijdag 6 juli); misschien wel harder dan ik had verwacht en ik baal. Mijn zorgencoordinator word niet mijn zorgcoordinator. Ik ben het niet altijd met haar eens; maar ze wist en weet wel verdomd veel.Kennis en vakmanschap inzicht en kwaliteit; daar stond mijn zoco voor en staat ze nog steeds. Gewaardeerd om haar kennis door bewoners personeel medestanders en mischien ook wel door mij; te vaak “haar tegenstander”; ik ben helaas geen jaknikker en neem niet kwakkeloos alles aan; maar wel beide strijdend voor 1 doel. Zorg en bewonerszorg; en verdomd goede.
Ze word niet mijn zorgencoordinator. Niet omdat ze niet geschikt bevonden is; maar omdat haar kwaliteiten misschien op nadere afdelingen hard nodig zijn. Sommige mensen kunnen en willen dingen veranderen op een positive manier. Kunnen misschien afdelingen die niet optimaal lopen naar hun hand zetten en zorgen dat Kwaliteit weer met een hoofdletter word geshreven; en dat kan zij. Maar toch….ik baal. Ze gaat ons verlaten, iemand die ergens voor staat. ZORG met hoofdletters.
Noot:
Ik begrijp zeer goed dat deze keuze is gemaakt. Elk bedrijf kiest voor de beste mensen op de beste plaats. Mensen die dingen willen en kunnen veranderen. Kijk je naar zorg…zorg kan altijd beter…….moet altijd beter; en daar heb je mensen met Kennis en Kwaliteit met een hooflettter voor nodig. En die staan zeker voor mijn zorgencoordinator
tot morgen.

Previous post:

Next post: