Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   bambi is dood

bambi is dood

by de man in de zorg on April 19, 2010

bambi is dood
Neen; we hebben een hert op de afdeling. Levensgroot en bekleed met een soort stof. Net echt dat ding en hoe raar je het ook kan vinden; het beest trok regelmatig de aandacht. Bewoners kwamen langs en gingen het nephert aaien en praten ook ertegen. Ik kan me goed voorstellen dat als “iemand van buiten” mijn kleinschalig woonproject voor dementerende bewoners dit ziet dat die erg raar staat te kijken; maar voor een ieder die met dementerende werk of in zijn omgeving heeft weet dat het vaak over aanraken en aaien gaat bij bewoners met dementie. Een knuffelschaap; een nep poes of gewoon een pop….. bewoners aaien deze dingen en praten ertegen alsof het echt is.
Zo ook met bambi; een levensgroot nep hert op de afdeling. Bambi word geaaid; er worden hele verhalen tegen gehouden; word hem pootjes geven geleerd en hij krijgt brood of word met zijn snuit in de vla geduwd. Bambi trekt enorm veel aandacht; soms teveel.

Neen; we hebben een hert op de afdeling. Nadat een paar weken geleden het gewei was gebroken; omdat een mannelijke bewoner aan het gewei bambi aan het uitlaten was, is vorige week zijn been gebroken. Bambi bleef ergens achter haken, en een bewoner trok eraan. Drie poten, en een poot afgebroken. In de afgelopen week kwam het incident dat iemand bambi omarmde en daarbij het hoofd van de romp trok. Bambi op drie poten; en zijn torso zonder hoofd en het hoofd in de handen als trofee van een van een van mijn dementerende bewoners.

Bambi is weggehaald, het beest wat altijd volop in de belangstelling stond. Neen, een beest met drie poten en zonder kop is niet echt iets voor bewoners met dementie om te aaien en aan te halen. Bambi ligt nu opgeborgen met zijn gebroken gewei; zijn afgerukte hoofd en zijn drie poten in een kast. Bambi is dood en zal nooit meer op de afdeling komen. Want tegen het sloopgedrag van dementerende bewoner werkt geen enkele secondelijm 😉

bambi is dood
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: