Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   bang voor water

bang voor water

by de man in de zorg on November 9, 2007

bang voor water
Ahhhh; heerlijk kloteweer om in de nacht te zitten. Koud; ja; het viel vanmorgen tegen op mijn stalen ros; en ja regen, hagel en helaas een licht briesje; ik had de wind mee. Echt weer om lang in m’n bed te liggen of leggen. Heerlijk; regen tegen het raam; slaap je goed op na de nacht.
Ja; vanacht ook goed gespookt in mooi Hoogvliet. Het was erg als ik de tv moet geloven en zou erg worden wat ik gisteren ook op tv rijnmond vernam en zou moeten geloven.
Ja; geloven; enkele bewoners waren deels gek gemaakt van de berichten van hoogwater; dijkbewaking langs de gehele kust en ja; stormvloedkeringen die dicht zouden moeten. Oude mensjes die in 1953 flinke natte voeten hebben gehad; ook in Rotterdam vernam ik. Ja; angst misschien wel een beetje. Aangegeven “aan allen” dat als er wat was ik ze het eerste zou redden; of hun bed extra hoog zou zetten; dan bleven ze in ieder geval droog. Maar toch; wij maken er een grapje over; het noodweer en ja het beetje wind wat volgens de tv een enorme storm zou wezen. Maar din mensjes volgen en geloven dat wel en ja; houden misschien hun hard vast. Terecht; het heeft best wel enorm veel indruk gemaakt die dag in februari in 1953; ook voor die oudjes uit Rotterdam.

Previous post:

Next post: