Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   barbecue recept en recepten in knoflook gemarineerde rundvleesblokjes met champignons

barbecue recept en recepten in knoflook gemarineerde rundvleesblokjes met champignons

by de man in de zorg on January 13, 2000

barbecue recept en recepten in knoflook gemarineerde rundvleesblokjes met champignons
750 gr mals rundvlees (bijv. filet)
2 uien
3 teentjes knoflook
1 dl soja-olie
peper, zout

Voor de Creoolse rijst:
1/4 ui
boter
250 gr rijst
1 kruidentuiltje (peterselie, tijm en laurier)

Voor het garnituur:
2 tomaten
1/4 ui
2 bakjes Parijse champignons
boter
verse bieslook

Snijd het vlees in kleine dobbelsteentjes van ongeveer 3 cm.
Pel de uien en snijd ze eveneens in stukjes.
Steek afwisselend een stukje vlees en een stukje ui op een spies.
Versnipper de 3 knoflookteentjes en meng ze met de soja-olie en wat peper en zout.
Marineer de spiesjes 30 minuten in deze knoflookmarinade.
Bereid intussen de Creoolse rijst. Snipper een 1/4 ui en stoof hem in een nootje boter. Voeg er de rijst aan toe en bevochtig met 7 dl water. Laat de rijst in 15-20 minuten gaar sudderen met een kruidentuiltje en houd hem daarna warm.
Maak het garnituur. Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in reepjes.
Neem 1/4 ui en snipper hem fijn.
Was de champignons, snijd ze in schijfjes en stoof ze licht met de fijn versnipperde ui in een klontje boter.
Voeg er de tomaten aan toe en houd het garnituur op de barbecue warm.
Grilleer het vlees langs beide kanten.
Leg op het bord een hoopje rijst en wat champignonschijfjes. Leg de gegrilde rundvleesspies erop en bestrooi goed met gesnipperde bieslook.

Previous post:

Next post: