Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   bedankt dat je ons (weer) heb laten stikken!

bedankt dat je ons (weer) heb laten stikken!

by de man in de zorg on May 13, 2010

bedankt dat je ons (weer) heb laten stikken!
Even een late log; gisteren werd ik opgebeld om een dagdienst te werken vandaag, en ik had nog niet geschreven, vandaar.
Kort om te zijn; vandaag was het enorm druk. Druk op een slechte bezetting waarbij onze uitzendkracht besloten had om maar niet te komen. Het is zo verdomd makkelijk als uitzendkracht om gewoon te bellen dat je niet komt. Moet ik dat als vaste werknemer dat eens flikken.
Neen; als vast personeel heb je je verantwoordelijkheidsgevoel en ja, je denkt aan je maatjes op de afdeling. Helaas weer, helaas weer een uitzendkracht die ons als vast personeel verdomd heeft laten stikken. Uitzendkrachten, de vele goede uitgezonderd, ik word er wel eens doodziek van.
Je heb ze nodig, maar soms vraag ik me wel eens af waarom iemand uitzendkracht is geworden, als je toch niet wil werken en je zo makkelijk ziek meld en of af meld.
Mijn dank is groot dat ik met twee man op zestien bewoners mocht staan en me eigen, neen ons eigen de blubber hebben mogen lopen.

Geen tijd is geen mentaliteit is een spreuk bij de buren, de zorginstelling waar mijn vriendin werkt…. Helaas mijn uitzendkracht die op de lijst stond had weer geen tijd en geen mentaliteit. Weet je, het maakt mij niet uit of ik moet werken. Of ik hard of heel hard moet werken, maar mijn bewoners zijn hiervan enorm de dupe. Het gaat om mijn zorg, mijn bewoners, die ik op dat moment de kwaliteit, die reeds onder druk staat niet meer kan bieden, omdat een uitzendkracht zonder mentaliteit, het (weer) laat afweten. Hard werken doet geen pijn…. waanzinnig inleveren op kwaliteit van zorg aan mij bewoners…. dat doet pas pijn.

bedankt dat je ons (weer) heb laten stikken!
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: