Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   beetje erg jalours

beetje erg jalours

by de man in de zorg on August 13, 2007

beetje erg jalours
Sukkel
Ja; stikjaloers was ik toen ik eergisteren ging werken. Balen. Deed de poort open; en viel bijna over de buurhond. Lag daar uitgestrekt te maffen. Keek me aan in de zin van; kom op laat me met rust ik lig zo lekker. Toch maar even gevraagd of ik er even langs mocht; en ja langzaam ging hij weg. Werd geroepen door de buren. Ik keek…… …en keek nog eens. En toen pas besefte ik hoe zielig ik was om weer te gaan werken en om weer naar m’n bejaarden te gaan.
Zijn katten; onze leasekatten lagen op de schommelstoel te dutten en te doezelen. Mijn buurman en zijn vrouw…… ..zaten in het kinderbadje; ach je ken dat wel zo’n groot
opblaasbad voor kinderen; en nu speelgoed voor volwassenen. Heerlijk onderuit. Zij een biertje en de buurman in de ene hand een bierblikje en in de andere hand zijn blow. Hangend naast elkaar en op de schommelstoel waar onze leasekatten lagen stond zijn laptop te spelen met muziek. De tv van binnen hadden ze binnen bij het raam gezet en gedraaid. Ja, anders kan je immers buiten niet naar binnen kijken toch; en er stond een film op.
Toen ik dit zag zakte mijn motivatie naar nul. Ik had ik totaal geen zin meer om naar m’n zorgtoko te gaan. Stikjaloers en ik voelde me een enorme sukkel en ja; vooral zielig. Ach arme ik; ach ik; arme man in de zorg…….ik wil niet naar m’n job; ik wil lekker bij m’n vriendin zijn.
Tot morgen.

Previous post:

Next post: