Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   beetje geprikkeld

beetje geprikkeld

by de man in de zorg on May 16, 2007

beetje geprikkeld
Vandaag gewerkt; naja gewerkt, neen nou eigenlijk ook weer niet. Ja; wel even een uurtje op de afdeling gewassen maar me daara beziggehouden met het uitstapje. En vraag je me hoe ik het vond….onwijs tof.
Ja, dat zeker. Bewoners en ook ik hebben het enorm leuk gehad.
Varen met een boot vanaf Rotterdam; die boten die bij de Willemsbrug liggen; naar de molens van Kinderdijk en daar gaan wandelen.
Vanmogen toen ik naar m’n job toe ging plensde het in mooi Hoogvliet; maar de weergoden waren ons goed gezind. Niet alleen ons eigenlijk; de afdeling van ‘n vriendin ging naar de keukenhof.
Vriendin niet; cursus. Gisteren word en nu vandaag iets met …..ja…een programma.

Dus ja, gevaren naar Kinderdijk langs voor m’n bewoners bekende dingen. Veel gepraat bij bewoners die anders stil zijn.
Oke een voorbeeld.
Kep een bewoner op de afdeling en die is meestal bijna de gehele dag “afwezig”.
Het leuke is dat vanaf het moment dat ze met haar rolstoel de bus in ging, haar ogen opengingen en rond zich heen keek. Ook aan boord; van zowel de heen als de terugweg. Bij het wandelen langs de molens ook. Kijken; kijken om zich heen en non verbaal reacties geven.
Mensje heeft zelfs een kroket op; terwijl ze anders bijna niets eet.
Tof; prikkels.
Doe je daar voor….? Neen…ik zou verdomd graag dat ik dat soort dingen vaker mee maken. Dat ik van mijn part een uur over een glas sap geven doet en werkelijk alle; ja alle tijd heb voor dat soort dingen. Maar daar gaat het niet over.
Prikkels die een bewoner had die anders vrijwel niet “aanwezig” is. Er bij zijn en lekker eten en ja non verbaal aan haar zien dat ze zichtbaar geniet.
Heb ik genoten….ik heb waanzinnig genoten. Het heeft zowel de bewoners als ook mij goed gedaan. Het doet je werkelijk enorm goed.
Niet tot morgen; maar tot overmorgen, vrijdag. Morgen uit eten bij m’n schoonmoeder. Ook leuk.

Previous post:

Next post: