Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Beetje misselijk

Beetje misselijk

by de man in de zorg on August 16, 2005

Beetje misselijk
Tis nu voor mij halftien in de ochtend; een vroege update van de log. Vannacht gewerkt en de aankomende nachten ook.
Vannacht tussendoor nog een poosje gewerkt aan m’n collumn voor Tijdschrift voor Verzorgenden. Een moeilijke, maar de stukjes schrijf ik niet voor het makkelijke. Je hebt te maken met een aardig aantal dingen als ik die stukjes schrijf.
Ik schrijft voor een doelgroep ten eerste dus anders dan op de log kan je niet alles neerzetten. Ook telt mee dat het een vakblad is; ik realiseer me dat vele lezers van m’n stukjes op de log ook van buiten komen maar dat de lezers van dit vakblad toch kritischer zijn dan jullie; hoewel ik het altijd leuk vind als iemand wat positiefs of negatiefs neerzet bij de reacties.
Het moet voldoen aan een minimum en ook maximum aantal woorden. Tussen de 325 en de 335 woorden en dat is meestal een hoop gepuzzel. Er moet een eigen mening in staan; zonder eigen mening zal er (waarschijnlijk) niet geplaatst worden.
Tis een blad waar mensen voor betalen om het te lezen; voornamelijk instellingen; studenten maar ook anderen die iets met zorg te maken hebben. Ik zal niet ontkennen; ook ik word betaald voor de stukjes die ik schrijf in dit vakblad.
Hoeveel….daar ga ik niet op in; persoonlijk vind ik het bijzaak dat geld; vindt het leuk om te doen. Een simpele ziekenverzorgende die een bijdrage mag; ja mag; leveren aan zo’n blad.
Maarja; dus vannacht tussendoor gewerkt aan de collumn; gisteravond een uur of drie thuis eraan gewerkt. Moeilijk en meestal is het een hoop knippen plakken met text.
Ben eruit….nu afwachten wat men er van vind; zal nog even moeten mailen naar een verpleeghuis om de text te laten controleren. Het gaat namelijk over een zorginstelling; en ik zal toestemming moeten hebben van dit verpleeghuis. Moet lukken denk ik.

Maarja; gisteren gewerkt; hoewel ik me klote voelde. M’n maag draaide en ik voelde me misselijk; rond tienen; net voordat ik weg zou gaan naar m’n job. Weet niet wat er aan de hand was. Waarschijnlijk; ja; weet ik veel. Voelde me maar rot.
Moest werken; in of net voor een nacht kan je je immers niet echt ziekmelden.
Trouwens; om eerlijk te zijn; ben al jarenlang niet ziek geweest en sinds 1988 geen enkele ziektedag achter m’n naam staan; wat ben ik stom he……
Dus ja werken; had liever thuis gebleven; ben het zat aan het worden; kijk uit naar de vakantie.
Maarja; moest werken; voor m’n derde auto (die de buren ook hebben); m’n te dure hypotheek en de uitverkoop van Miss Etan.
Neen onzin; m’n vriendin werkt keihard bij de buren en die derde auto….die had ik allang met m’n topsalaris in de zorg.
Maarja; was relatief rustig. Vier heb ik er; nachten. Hopen dat ‘t rustig blijft. Hoewel; als het wat spookt gaat de tijd sneller. Kan ook te rustig wezen.
Zie ‘t vannacht wel.

Previous post:

Next post: