Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Beetje nat

Beetje nat

by de man in de zorg on August 8, 2005

beetje nat
vandaag gewerk; dagdienst
‘T wil maar niet vlotten met de zomer in Hoogvliet.
Drie dagen gewerkt; dagdiensten en telkens op de heen of op de terugweg regen. Ben altijd op de fiets, laatste dagen altijd nat, althans op de heen of op de terugweg.
Tis om ziek van te worden; temeer omdat ik meestal ook in de pauze op m’n werk kies om buiten te eten. Naja buiten eten; snel een boterham naar binnen proppen en met een bakje koffie en een peuk buitenstaan.
Als ik snel rook; haal ik er drie. Drie; eigenlijk stom he; “je rookt vooruit”. Maarja; altijd buiten. Regenen afgelopen dagen. Ook buiten staan te roken. Ken naar boven; een rookhok van drie bij drie.
Erg benauwd en slecht voor je. Hoewel ik zeker ben met de incidenten bij de buren dat roken nog niet zo slecht voor je is (zie ook het stukje hieronder).
Maarja; word er wel eens doodziek van.
Eindelijk pauze, even roken…..en weer in de regen. Laat me niet kennen. Zie het als eigenzinnigheid of eigenwijsheid. Kep best wel moeite met die tabakswet. Regels en domme regels; niet alleen voor mij; maar ook voor m’n bewoners. Ik ken nog naar buiten; m’n bewoners worden beperkt en mogen op bepaalde plaatsen niet meer roken….in hun eigen huis; dat is het verpleeghuis immers.
Maarja; in de regen roken en telkens met die mooie zomer in Nederland zeiknat regenen.
Laat me niet kennen.
Al is het noodweer of een wolkbreuk; ik zal buiten blijven staan……en ik zal me nooit in een hok van drie bij drie laten proppen! Nooit.

Previous post:

Next post: