Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Ben je er morgen weer

Ben je er morgen weer

by de man in de zorg on February 5, 2006

ben je er morgen weer
Vannacht gewerkt. Ja; het was wel rustig vannacht. Gelukkig geen gekke dingen tijdens mijn dienst en van lieverlee de nacht rustig doorgekomen. Tuurlijk wel mijn werk gehad maar toch..geen heksenketel.
Wel tof.
Zaten wat bewoners op. Van de nu 30 bewoners zaten er zes op. Toen ik aankwam kwam er een naar me toe. “Kan ik zo naar bed”. “Wacht nog even; lust U daarlijk nog een kopje koffie? Dan kom ik er ook bij”.
“Nauw oke; ik wacht nog wel even in de woonkamer” gaf hij aan. Gevraagd of de ene groep
bewoners die in de andere woonkamer zat naar de kleine woonkamer te komen.
Neuzen bekeken van alle bedbewoners en de koffie automaat aangezet.
“Ik kom naar die andere woonkamer” hoorde ik achter me.
“Oke ik kom er zo aan”; gaf ik aan.
Nog een kwartiertje bezig geweest met het een en ander rommelen op de afdeling.
Koffie op een kar gezet; koekjes; de koelkast “geplunderd” voor de kaas en de worst en dit op een paar borden gelegd.
Naar de bewoners toegegaan; en gezellig koffie gedronken samen en wat gepraat.
Gezellig was het; erg gezellig. Vanaf twaalf uur gingen sommigen naar bed; maar de laatste ging pas tegen half twee naar bed.
Nadat iedereen naar bed gegaan was liep ik nog de kamers langs. Een man die op was bij de koffie schoot me aan.
“En johan; ben je er morgenavond weer”?
“Ja; morgenavond heb ik om elf uur verse koffie met lekkers; bent U er ook weer”.
“Ja het was gezellig”.
“Werkze”
“Ja dank U; tot vanavond”.
Ja, gezellig als je aankomt en er zitten nog bewoners op. Voor mij geen probleem; vind het wel tof. Ja alles beter dan….laat ze lekker opzitten als ze kunnen. Voor mij is het nooit geen probleem; ik vind het wel gezellig. Ik hoop dat het als ik aankom vanavond weer zo is.

Previous post:

Next post: