Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ben jij?

ben jij?

by de man in de zorg on November 28, 2007

ben jij?
Vanmorgen sta ik aan het bed bij een bewoner om haar te verzorgen. Ja; een bewoner die al lang zoniet maandenlang bij ons op de afdeling woont en ja; die ik al vele malen heb verzorgd. Oh ja; ze weet mijn naam; Johan; althans norgmaal gesproken en ook nog dat ik een man ben….die hokt met zijn vriendin.
“Ben jij suzanne” ;vraagt ze aan mij?
“Neen”; zeg ik “suzanne is in verwachting en die heeft een dikke buik; en die heb ik niet; kijk
maar; ik begin wel uit te zakken door mijn leeftijd. Neen; voor mij nog geen gillende gangsters om me heen”
“Ben jij dan arlette”;vraagt ze,
“Neen”; zeg ik “dat is de keukenzuster en die doet wel wassen; maar alleen kopjes en schoteltjes en ja; geen bewoners zoals U.
“Dan ben jij monique;zegt ze; nu zie ik het sorry”
“Sorry ik ben ook echt niet monique. Monique is de zorgcoordinator; en zorgcoordinators….die zijn druk met andere dingen bezig en staan vrijwel niet aa het bed” 😉
“Weet U het echt niet vraag ik aan haar; ik ben een man en daar zijn er weinig van op Uw afdeling waar u woont; oke; soms een enkele; maar die zijn niet zo lelijk als ik”.

“Ohhh nu zie ik het…..; jij bent anton”. Inderdaad anton; hoe kan ik je naam vergeten. Ja; mijn kleinzoon heet ook zo” Ja; inderdaad anton; hoe kan ik zo mis zitten; raar; sorry anton dat ik zo lang over je naam deed en ik het niet wist”.

leuk he; werken op somatiek 😉

Previous post:

Next post: