Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   bevoegd is nog niet bekwaam.

bevoegd is nog niet bekwaam.

by de man in de zorg on February 27, 2008

bevoegd is nog niet bekwaam
Weetje;…..ik rij wel even zelf; was heeeel kort het antwoord van mijn vriendin; toen ik maandag ochtend honderd meter de straat uit reed; en ja; drie keer de auto had af laten slaan; bijna een auto had geraakt en ja; niet goed door of uit de bocht kwam……..en bijna de stoep op reed. Weetje;…..ik rij wel even zelf was kort en resoluut haar antwoord.
Neen; maandag mddag les gehad en ja; thuis even in de gouden koets van mijn vriendin gezeten. “Rij hem maar even de straat uit; jij met je grote mond”…..”net als schaatsen; dat verleer je niet….”
Ja, net als schaatsen; dat verleer je niet; maar je gaat de eerste keer na zoveel jaren niet schaatsen goed op je bek!!!!
Ja; ook ik, toen ik maandag ochtend even snel “rijles” nam bij mijn vriendin. Mijn god; wat een ramp zeg……en ja dan schijf ik het nog maar simpel op. Zag er als een berg tegenop en ja; vooral na die opbeurende woorden van mijn vriendin toen ze uit de auta stapte en ja; bijna aangaf voor een echtscheiding te gaan. HAAR gouden koets; zo behandelen…..dat is nog erger dan een moord plegen; althans in haar ogen.
In de middag rijden; de eerste keer na elf jaar zelf in een auto; maar wel met iemand met een rem erbij. De eerste tijd gigantisch aan het klootzakkken; kon geen bochten meer nemen; gas geven…remmen en ook schakelen. Maar toch; het kwartje viel verdomd snel ;en ja; ook na elf jaar nooit zelf te hebben gereden; ging het best wel goed…..
Neen; niet dat ik de auto goed en volledig onder controle heb of had; maar toch…. het ging aardig; net zoals schaatsen; wat je nooit verleer. Even inkomen; na elf jaar; en ja even weer dat gevoel wat je had, toen je een aut wel beheerste. Ging snel goed; erg snel goed; en ja misschien nog twee uur te lessen; dan ben ik er klaar voor; althans dat gaf die man met die rem aan; die naast me zat. Vier uurtjes opgefrist; in vier uurtjes een berg stof van die hersencellel afgehaald; waar ooit bevoegd tot autorijden vermeld stond. Stof weghalen en ja; het weer kunnen of ja; beheersen van een auto. Tuurljk; vier lessen is niet veel; maar rijden leer je pas weer in de praktijk; zonder dan mannetje naast je; maar wel met een vriendin met moordneigingen naast me; als er iets zou gebeuren; neen niet met mij; maar met haar auto……
Ben blij dat ik het heb gedaan; afgelopen maardag; twee lessen en volgende week weer twee opfris lessen. Na elf jaar versloffen; op weg naar een bevoegd automobilist. Bevoegd; want bevoegd is nog niet bekwaam weten we met zijn allen in de zorg….

Previous post:

Next post: