Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   bewoners vakantie stress

bewoners vakantie stress

by de man in de zorg on November 6, 2007

bewoners vakantie stress
Ja; volgende week gaat mijn vriendin met bewoners vakantie. Op bewoners vakantie met dementerende mensjes. Ja; herrieop bezig en de gehele dag volop in de stress. Enorme stress en af en toe een grote puntkop van het regelen wat er allemaal op hun en haar afkomt. Kep niet alleen enorm veel waardering, maar vooral bewondering hoe dat die gasten het allemaal (weer) voor ekaar proberen te boxen.
Wat een geregel en wat een enorme berg werk. Lijsten en lijsten van dingen die gedaan zijn en nog moeten gebeuren. Dingen waar je normaal niet of nooit bij stilstaat. Van noodkoffers tot een electronisch zorgdocier wat opeens weer een papieren moet worden. Het gekste waar je nooit bij stilstaat moet mee. Ja; een berg werk en een oneindig lange lijst; wat op die gasten afkomt; en waar geen einde aan lijkt te komen.
Nog vier dagen stressen tussen de zorg door en dan is het hopelijk klaar. Het regelen en regelnicht zijn. Op naar de koffer en de rommel thuis die meemoet en ja; als ze een klein gaatje heeft nog even tijd aan haar relatie besteden; want ook dat gaat soms door.
Een bewonersvakantie die op mijn vriendin afkomt; waanzinnig veel stress en ja; geregel. Grijze haren; verhoogde bloeddruk en een doorgedraaid hoofd van alles waar ze aan denkt. Van het ontbijt s’morgens tot nadat ze thuis van haar werk binnenkomt; het draait bij haar nu alleaal om de bewonersvakantie. Neen, ze praat thuis haast niet meer hoe haar werkdag is of was; maar alleen het vele geregel voor volgende week. Ja; een vakantie van twee weken naar de zon voor haarzelf bezorgd haar minder kopzorgen, geregel en stress dan vijf dagen bewoners vakantie. Petje af voor haar (en haar collega’s)

Previous post:

Next post: