Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Bij mijn moeder dat was pas lekker

Bij mijn moeder dat was pas lekker

by de man in de zorg on February 11, 2006

bij mijn moeder dat was pas lekker
Sprak onlangs een bewoner. Het was tussen de middag; bij ons eten de bewoners tussen de middag warm; en ze hadden peertjes.
“En smaakt het”?; vroeg ik aan een vrouwelijke bewoner.
“Ja, wel aardig”, gaf ze aan. “Tis wel lekker, maar het kan nooit zo lekker wezen als bij mijn moeder”; ging ze verder. “Mijn moeder kon van weinig; we hadden in de jaren dertig vrijwel niets en hadden het absoluut niet breed; van niets wat lekkers maken”.
“Ook al was ik vroeger bij vriendinnetjes en kon ik mee eten; dan ging ik toch naar huis”, vervolgd ze. “Zelf heb ik nooit zo lekker ; ook toen ik getrouwd was en kinderen had; zo lekker kunnen koken als mijn meoder”. Ja; ze is al jaren dood; maar dat vergeet ik nooit”.

“Heeft U kinderen”? vroeg ik aan haar.
“Ja; ik heb verschillende kinderen; ik had een groot gezin en enkele van mijn kinderen zijn al overleden”.
“En weetje wat die kinderen over het eten zeggen wat ze nu eten”? vroeg ik.
“Nou”? en ze keek me aan.
“Die zullen hetzelfde zeggen als U; ook hun moeder kookte zo lekker en hoe goed ze het nu ook hebben met het eten; bij hun moeder was het toch lekkerder”.
Ze kijkt me aan en glimlacht.
“Zullen ze dat echt zeggen”.
“Ik denk het wel; ook mijn moeder deed het aller lekkerste koken. Kep het nu ook zeer goed, met het eten en zo niets te klagen; maar mijn moeder; die kon pas koken”.
Wat ik ook eet en hoe lekker dat het ook is; bij mij en bij een ieder is het gewoon zo.
Bij moeders is het eten het lekkerst…..

Previous post:

Next post: