Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   bonbon recept en recepten amarettobonbons

bonbon recept en recepten amarettobonbons

by de man in de zorg on January 29, 2000

bonbon recept en recepten amarettobonbons
28 bonbons

2 pakjes (… 14 stuks) chocolade after dinner cups (Chocolux)
200 gr witte chocolade, bijv. Callebaut (Leonidas) of C“te d’Or

vulling:
150 gr pure chocolade, bijv. Callebaut (Leonidas) of C“te d’Or
20 gr boter
1 1/2 dl slagroom
4 el Amaretto (amandellikeur)

extra nodig:
ijskoude marmeren plaat

Laat de cups in de koelkast afkoelen.
Schaaf met een kaasschaaf van de witte chocolade krullen af. Breek boven
de ene kom de rest witte, boven de andere kom de pure chocolade in kleine
stukjes.
Temper de witte chocolade.
Wentel de chocoladecups heel snel door de witte chocolade z¢ dat alleen de
buitenkant tot vlak onder de rand bedekt is. Laat ze direct in de koelkast
opstijven.

Vulling:
Doe in een kom de pure chocolade en de boter.
Breng in een steelpan de slagroom aan de kook, roer goed om, schenk de
room over de chocolade en de boter, roer goed en laat iets afkoelen.
Roer de amaretto erdoor en laat in de koelkast iets opstij-
ven.
Giet de massa in cups en bestrooi met witte chocoladeschaafsel.
Laat de bonbons in de koelkast opstijven.

Previous post:

Next post: