Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   bonbon recept en recepten butterscotch truffels

bonbon recept en recepten butterscotch truffels

by de man in de zorg on January 29, 2000

bonbon recept en recepten butterscotch truffels

1 x basisrecept truffels
100 gr rietsuiker
15 gr roomboter
extra nodig: stuk bakpapier (of marmeren plaat), suikerthermometer

In een pan 25 ml water met 100 gr rietsuiker en de boter aan de kook
brengen. Voor het koken een maal goed omroeren. Zodra het mengsel transpa-
rant, vloeibaar en lichtbruin is, de pan van het vuur nemen. (De suiker-
thermometer geeft dan 149 øC aan en de stroop is in het kraakstadium).
Het mMengsel direct op het bakpapier schenken en laten afkoelen. In
stukken breken en (in de keukenmachine) tot kleine stukjes hakken. 40 gr
gehakte butterscotch door het chocolademengsel roeren. Het mengsel 2 uur
in de koelkast laten opstijven. Ronde truffels vormen en door de rest van
de butterscotch rollen. Koel bewaren.

Previous post:

Next post: