Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   bonbon recept en recepten chocolade crunch bonbon

bonbon recept en recepten chocolade crunch bonbon

by de man in de zorg on January 29, 2000

bonbon recept en recepten chocolade crunch bonbons

2 eetlepels vloeibare honing
25 gr boter
100 gr gezeefde poedersuiker
50 gr gepofte rijst (Kellogh’s)
3 theelepels cacao
100 gr melkchocolade

In een ruime pan de honing zachtjes verwarmen met de boter.
Daar de poedersuiker, de gepofte rijst en de cacao bijroeren. Een recht-
hoekige kleine vorm (eventueel van karton) invetten en de massa hierin
scheppen, licht aandrukken en gladstrijken. Een pannetje met de melkchoco-
lade in een pan met kokend water al roerend laten smelten.
De gesmolten chocolade over de crunch-massa uitschenken en direct met een
pannekoeksmes gladstrijken.
Dit hard laten worden en daarna in bonbons van anderhalve cm snijden.

Previous post:

Next post: