Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   bonbon recept en recepten ganache

bonbon recept en recepten ganache

by de man in de zorg on January 29, 2000

bonbon recept en recepten ganache

Smelt 200 gr couverture (pure chocolade) in een warmwaterbad tot 48 øC.
Kook 70 gr crŠme fraŒche 4 minuten om het licht te laten inkoken en laat
het dan tot lichaamstemperatuur afkoelen.
Roer de room door de couverture tot een egale massa is ontstaan zonder
witte strepen.
Laat dit op 20-25 øC omgevingstemperatuur staan.
Klop 100 gr boter van dezelfde temperatuur romig en luchtig.
Voeg de couverturemassa bij de boter en meng het tot een egale massa.
Doe tijdens het toevoegen van de couverture bij de boter een scheutje
likeur, zoals Tia Maria.
Zet het mengsel kort op een koele plaats om wat op te stijven.
Maak er dan kleine balletjes van, schud die door cacaopoeder of doop ze
eerst in gesmolten couverture (48 øC) en rol ze dan door de cacaopoeder.
Bewaar ze op een koele droge plaats en zet ze 1 1/2 uur voor
het serveren in de koelkast.

Previous post:

Next post: