Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   bonbon recept en recepten mexicaanse kwark ijsbonbons

bonbon recept en recepten mexicaanse kwark ijsbonbons

by de man in de zorg on January 29, 2000

bonbon recept en recepten mexicaanse kwark ijsbonbons
Voor 10 stuks

250 gr suiker
3 eidooiers
400 gr volle kwark
1 1/2 dl stijfgeklopte slagroom
3 eetlepels tequila
150 gr pure chocolade
extra nodig: een vorm met rechte gladde wanden, bakpapier, een grote
ijsbolschep

De suiker en 4 dl water aan de kook brengen en het mengsel laten afkoelen.
De eidooiers in een kom doen en loskloppen.
Deel voor deel het suikerstroopje toevoegen.
Het mengsel in de pan terugschenken en op zacht vuur langzaam verwarmen
tot het gebonden is. (let op: niet laten koken).
Het mengsel onder regelmatig roeren laten afkoelen.
De kwark, de slagroom en 2 eetlepels tequila toevoegen.
Het mengsel in de vorm schenken en de bovenkant glad strijken.
In diepvriezer in 6 uur laten bevriezen.
Er met een grote ijsbolschep ijsbollen uitsteken en in de vriezer zetten.
De chocolade au bain-marie smelten en er 1 eetlepel tequila door roeren.
De ijsbollen op een grote vork leggen, snel in de gesmolten chocolade
dopen en op het bakpapier leggen.
Direkt in de vriezer zetten.
Serveer de ijsbonbons op een dessertbordje met lobbig geklopte slagroom.

Previous post:

Next post: