Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   bonbon recept en recepten mozartbonbons

bonbon recept en recepten mozartbonbons

by de man in de zorg on January 29, 2000

bonbon recept en recepten mozartbonbons

200 gr koude notennoga
200 gr marsepein
2 eetlepels kirsch
10 gr fijngehakte pistachenoten
125 gr gezeefde poedersuiker
poedersuiker
100 gr chocoladeglazuur

Snijd de noga in kleine stukjes (1,5 x 1,5 cm), vorm hiervan balletjes en
zet die op een koele plaats.
Roer de marsepein romig en voeg de kirsch en pistachenoten toe.
Kneed dit samen met de 125 gr poedersuiker.
Vorm uit deze massa een ca 2 cm dikke rol en snijd die in plakjes (even-
veel plakjes maken als er nogaballen zijn).
Druk de marsepeinplakjes op een met poedersuiker bestoven aanrecht en leg
de nogaballetjes erop.
Sla de marsepeinmassa eromheen, druk hem vast, druk de randen goed aan en
maak hier balletjes van.
Los de chocoladeglazuur volgens aanwijzingen op de verpakking op.
Doop er de mozartbonbons met twee vorkjes in en leg ze op een taartrooster
of bakpapier.
Bewaar ze daarna koel in cellofaan zakjes of gesloten glazen of porselei-
nen schaaltjes.

Previous post:

Next post: