Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   bonbon recept en recepten sinaasappelbonbons

bonbon recept en recepten sinaasappelbonbons

by de man in de zorg on January 29, 2000

bonbon recept en recepten sinaasappelbonbons

200 gr marsepein
100 gr gezeefde poedersuiker
1 theelepel gedroogde sinaasappelschil
50 gr zeer fijn gehakte geconfijte sinaasappelschil
gezeefde poedersuiker
100 gr bittere couverture
wat santen
2 eetlepels gezeefde poedersuiker
1 eetlepel sinaasappellikeur
wat citroensap
ca 30 stukjes geconfijte sinaasappel

Vermeng de marsepein met 100 gr poedersuiker en de gedroogde sinaasap-
pelschil.
Doe ca 1/4 van de massa in aluminiumfolie en houd dit apart.
Meng door de resterende marsepeinmassa de fijn gehakte sinaasappelschil en
sinaasappellikeur.
Rol dit op gezeefde poedersuiker ca 1 cm dik uit en steek er ronde koekjes
uit (diameter ca 3 cm).
Rol de achtergehouden marsepeinmassa dun uit en steek er kleine bloemetjes
uit (diameter ca 4 cm).
Druk die in het midden enigszins samen, zodat een halfgesloten bloem
ontstaat en laat ze drogen.
Snijd de bittere chocolade fijn en roer die met santen au-bain-marie
romig.
Doop de marsepeinkoekjes helemaal in de couverture, haal ze er met een
klein vorkje uit, laat ze uitlekken en rangschik ze op bakpapier.
Roer de twee eetlepels gezeefde poedersuiker met de sinaasappellikeur en
citroensap tot een dikvloeibare massa en bestrijk de marsepeinbloemen
hiermee.
Schik in het midden van elke bloem een van de stukjes geconfijte sinaasap-
pel en plaats op elke met couverture bedekte
bonbon een bloem.

Previous post:

Next post: