Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   bonbon recept en recepten sneeuwpop friandise

bonbon recept en recepten sneeuwpop friandise

by de man in de zorg on January 29, 2000

bonbon recept en recepten sneeuwpop friandise

50 gr ongekleurde amandelmarsepein (banketbakker of Baukje)
oranje en bruine levensmiddelenkleurstof (banketbakker of kookwinkel)
1 musketkransje * of bitterkoekje
pure chocolade

Rol voor het lijf van 3/4 deel van de marsepein 3 bolletjes van verschil-
lende grootte en stapel de bolletjes van groot naar klein op.
Deel de rest van de marsepein in tweeen.
Vorm van een deel 2 bolle voetjes en 2 worstvormige armpjes en druk die
aan het lijfje.
Kneed door een beetje marsepein wat oranje kleurstof en vorm dit tot een
neus.
Kneed door de rest van de marsepein wat bruine kleurstof, vorm dit tot een
hoedje, oogjes en knopen en druk de neus, het hoedje, de oogjes en de
knopen op de sneeuwpop.
Smelt de chocolade in een kom op een pan met heet water en plak de sneeuw-
pop met een beetje gesmolten chocolade op het musketkransje of het bitter-
koekje.

Maak de overige figuurtjes op dezelfde wijze.
Kneed voor de gekleurde delen eerst wat kleurstof door de marsepein. Voor
kleine details, zoals bijvoorbeeld de oogpupillen, kun u de kleurstof met
een kwastje direkt op de marsepein aanbrengen.

Previous post:

Next post: