Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   bonbon recept en recepten truffe au chocolat

bonbon recept en recepten truffe au chocolat

by de man in de zorg on January 29, 2000

bonbon recept en recepten truffe au chocolat

300 gr pure chocolade (50% cacao minimaal)
50 ml melk of room
50 gr boter
50 ml poedersuiker
4 eierdooiers
50 ml cacao

Smelt de boter in een pan (op een laag vuur).
Meng de dooiers en de suiker in een kom.
Doe de melk en de chocolade (in kleine stukjes) in een andere pan en smelt
dit op een laag vuur onder voortdurend roeren.
Voeg, als dit een homogene massa is geworden, de (koude) boter en de
dooier-suikermix toe en meng dit tot het homogeen wordt.
Laat de massa afkoelen en zet hem 3-4 uur in de koelkast..
Doe een klein beetje van de hierboven beschreven massa op een theelepel-
tje.
Vorm er een klein balletje van en rol het in de cacao.

Previous post:

Next post: