Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   bonbon recept en recepten walnootbonbons

bonbon recept en recepten walnootbonbons

by de man in de zorg on January 29, 2000

bonbon recept en recepten walnootbonbons

1 mespuntje zachte boter
25 gr suiker
50 gr gehakte walnoten
200 gr marsepein
50 gr gezeefde poedersuiker
1-2 eetlepels rum
100 gr melkcouverture
wat santen
12 tot 13 walnoothelften

Verwarm de boter en de suiker totdat de massa bruin begint te worden en de
suiker is opgelost.
Voeg de gehakte walnoten toe en verhit het mengsel al roerend tot het
bruin genoeg is.
Verdeel dit over een bakblik en verkruimel de afgekoelde massa met een
deegroller.
Vermeng de marsepein met de gezeefde poedersuiker en de croquante massa.
Rol dit ca 1 cm dik op gezeefde poedersuiker uit en snijd het in 2 x 2 cm
grote vierkanten.
Snijd de melkchocolade fijn en roer hem met santen au-bain-marie romig.
Doop de marsepeinvierkantjes helemaal in de couverture, haal ze er met een
klein vorkje uit en laat ze uitlekken.
Schik de vierkantjes op bakpapier en garneer ze met een vierde van een
halve walnoot.

Previous post:

Next post: