Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Botontkalker bij ouderen

Botontkalker bij ouderen

by de man in de zorg on September 9, 2010

Botontkalker bij ouderen
Een incident wat bij mijn vorige werkgever is gebeurd
Even de waterkoker ontkalken dacht een voedingsassistent op een afdeling bij een werkgever waar ik heb gewerkt.
Ze vult de waterkoker, doet die oploschemicalien erbij, vult hem met warm water en zet hem aan. Ze loopt weg, maar laat de waterkoker staan op het aanrecht, gevuld met warm water en de oploschemicailen.
Ik kom de woonkamer binnen en ben even aan het werk
Mag ik een kommetje thee vraagt, een familielid van een bewoner in de woonkamer
Dat kan, ik zie dat mijn voedingsassistent de waterkoker al heeft gevuld en ook heeft aangezet, ik zal even e thee inschenken.
Ik vul de theepot, doe het zakje erin en schenk uit de waterkoker het water erbij en laat hem even trekken.
Ik schenk de thee in voor de familie

De familie begint te drinken en geeft aan…. “de thee smaakt zo raar”
Dat kan niet hoor, ik heb gewoon heet water en het theezakje bij elkaar gedaan
Kom eens ruiken vraagt de familie mij
Ik ruik en ik ruik een vreemde chemicalien geur uit de thee

Gelukkig gaf ik het aan familie… gelukkig, het incident op zich zelf is gewoon heel erg, maar gelukkig aan de familie van een bewoner. Een familielid dat aangaf dat de thee niet goed was.
Een dementerende bewoner zal dit nimmer aangeven en die zou de thee gewoon hebben opgedronken. Ook een tweede bakje thee zou niet geweigerd worden. Ik zou er achter komen dat bewoners zouden gaan braken en ik zou me afvragen wat er aan de hand is. Totaal niet wetende dat er ontkalker in de waterkoker zat en dat ik thee heb gemaakt met deze chemicalien….
Ik had het aan al mijn mensen kunnen geven, met het gevolg…. een afdeling vol zieke bewoners en een gigantische storm op mijn afdeling. Ik had de mazzel van een familielid dat allert was….. en ik zou mezelf vreselijk hebben gevoeld als ik deze thee aan mijn bewoners zou hebben gegeven. De bewoners die ik daar verzorgde, zouden net zoals de mensen die ik nu verzorg….. deze thee gewoon hebben opgedronken

Botontkalker bij ouderen
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: