Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   braadzak recept en recepten contrefilet met sjalottensaus

braadzak recept en recepten contrefilet met sjalottensaus

by de man in de zorg on January 28, 2000

braadzak recept en recepten contrefilet met sjalottensaus
4 sjalotjes
3 takjes verse tijm
25 gr boter
2 dl vleesfond
1 dl rode port
1 eetlepel frambozenjam
zout, peper
2 stengels bleekselderij
600 gr contrefilet
1/2 eetlepel zachte mosterd
2 takjes rozemarijn

Pel en snipper de sjalotjes.
Ris van 1 takje de tijmblaadjes.
Smelt de boter in een braadpan en smoor de sjalotjes met de tijmblaadjes in ± 10 minuten gaar.
Voeg de fond, de port en de jam toe en kook het geheel op hoog vuur tot ± de helft in.
Pureer de saus met een staafmixer en voeg naar smaak zout en peper toe.
Snijd de bleekselderij in blokjes en doe die in een braadzak.
Wrijf de contrefilet in met mosterd en leg hem op de bleekselderij.
Leg de takjes kruiden op en naast het vlees, bind de braadzak dicht en leg de zak in een lage ovenschaal.
Prik enkele gaatjes in de zak.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Braad de contrefilet in 20-25 minuten bruin en van binnen rosé.
Haal het vlees uit de braadzak en laat het onder aluminiumfolie ± 5 minuten rusten.
Verwarm de sjalottensaus, roer er het vocht uit de braadzak door en laat de saus nog ± 2 minuten zachtjes doorkoken.
Snijd het vlees in dunne plakken en leg die op de borden.
Schep de saus erover en ernaast.

Previous post:

Next post: