Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   braadzak recept en recepten fazant met appel in de braadzak

braadzak recept en recepten fazant met appel in de braadzak

by de man in de zorg on January 14, 2000

braadzak recept en recepten fazant met appel in de braadzak
2 geschilde en fijngesneden appels
8 eetlepels calvados
2 jonge fazanten
1 theelepel wildkruiden (piment, foelie, nootmuskaat, laurier en jeneverbes)
200 gr gerookt spek
50 gr boter in plakjes
3 dl rode wijn
6 eetlepels kookroom
zout, witte en zwarte peper

Extra nodig:
1 braadzak

Verwarm de oven voor op 190°C.
Meng de appel met de calvados.
Bestrooi de fazant met de wildkruiden en omwikkel de borst met gerookt spek.
Leg de boterplakjes bovenop de borst en stop de fazant in de braadzak.
Doe het appel-calvadosmengsel en de rode wijn bij de fazant in de zak.
Maak de zak dicht en knip een gaatje in de bovenkant.
Plaats de zak in de braadslede, verlaag de temperatuur naar 160°C en laat de fazant, afhankelijk van de grootte, 80-90 minuten garen.
Haal de fazant uit de zak.
Zeef het braadvocht met de appel in een pan en voeg de room toe.
Verwarm de saus en breng op smaak met peper en zout.

De boutjes kunnen een aantal dagen eerder worden gebraden. Dan wordt de
smaak nog lekkerder.
Braad – om tijd te besparen – meerdere boutjes en vries ze in.

Previous post:

Next post: