Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   braadzak recept en recepten fricandeau met bleekselderij en sinaasappe

braadzak recept en recepten fricandeau met bleekselderij en sinaasappe

by de man in de zorg on January 14, 2000

braadzak recept en recepten fricandeau met bleekselderij en sinaasappel
1 struik bleekselderij in stukjes
1 gesnipperd sjalotje
2 sinaasappels in partjes
1 geperst teentje knoflook
1 stuk varkensfricandeau van 500 gr
zout, peper
1 eetlepel Zaanse mosterd
2 theelepels Italiaanse kruiden
1/2 dl droge witte wijn
1/2 verkruimelde kippenbouillontablet
1 dl sinaasappelsap
4 eetlepels garderoom

Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de bleekselderij, sjalot, sinaasappel en knoflook in den kom en doe het mengsel in een braadzak.
Wrijf de fricandeau in met zout, peper, de mosterd en de Italiaanse kruiden en leg het vlees op de groenten in de braadzak.
Schenk de wijn erbij en sluit de braadzak.
Braad de fricandeau ± 55 minuten in het midden van de oven.
Schenk het vrijgekomen stoofvocht in een pan en voeg het bouillonblokje, 1/2 dl water, het sinaasappelsap en de garderoom toe.
Breng het al roerend aan de kook en laat ± 5 minuten koken.
Snijd het vlees in plakken, leg die op een schaal en leg de groenten eromheen.
Schenk de saus over het vlees.
Serveer met bijvoorbeeld gekookte krieltjes, omgeschud met bieslook.

Previous post:

Next post: