Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   braadzak recept en recepten geglaceerde ham met pikante perziken

braadzak recept en recepten geglaceerde ham met pikante perziken

by de man in de zorg on January 14, 2000

braadzak recept en recepten geglaceerde ham met pikante perziken
± 11/2 kg gekookte ham

Voor het glaceren:
2 eetlepels Dijon- mosterd
1/2 kopje bruine suiker
1 kopje paneermeel
1 mespunt kruidnagelpoeder
1 mespunt gemberpoeder

Voor de perziken:
12 halve perziken uit blik
1/2 kopje lichtbruine suiker
1 theelepel kaneel
1 theelepel kruidnagelpoeder
1 theelepel piment
1/2 kopje water of perziksap
2 eetlepels appelazijn
12 halve walnoten

Vermeng de ingrediënten voor de perziken en verhit ze onder regelmatig roeren op hoog vuur 2 minuten tot de suiker oplost.
Voeg de perziken toe en kook nog 2 minuten op middelhoog vuur.
Haal de perziken uit het vocht en kook de stroop nog 5 minuten op hoog vuur.
Giet de stroop over de perziken.
Doe de ham in een braadzak en voeg 1 eetlepel perziksap (of water) toe.
Sluit de braadzak en prik hem enige malen in.
Kook de ham 15 minuten per 500 gr op middelhoog vuur.
Giet er 10 minuten voor het einde van de kooktijd het glaceermengsel over.
Stop in elke halve perzik een halve walnoot.
Laat de ham 5 minuten staan voor u hem aansnijdt.
Serveer het gerecht warm of koud.

Previous post:

Next post: