Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   braadzak recept en recepten gehaktbrood uit de braadzak

braadzak recept en recepten gehaktbrood uit de braadzak

by de man in de zorg on January 28, 2000

braadzak recept en recepten gehaktbrood uit de braadzak
2 oude witte boterhammen zonder korstjes
1 dl runderbouillon
2 fijngesneden uien
2 fijngesneden teentjes knoflook
25 gr boter
1 ei
5 fijngesneden takjes peterselie
1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
paprikapoeder
750 gr gekruid half-om-halfgehakt
2 hardgekookte eieren
1 laurierblaadje
1 ui
2 kruidnagels
1 worteltje
1 takje tijm
1 takje peterselie

Extra nodig:
een braadzak

Verwarm de oven voor op 210°C.
Week het brood in de bouillon en laat het uitlekken in een zeef zonder het vocht eruit te drukken.
Fruit de uien en de knoflook in de hete boter glazig.
Kneed het rauwe ei, de uien, de knoflook, het geweekte brood, de peterselie, de Provençaalse kruiden en het paprikapoeder door het gehakt. Leg het gehakt op een laag vershoudfolie en druk het met vochtig gemaakte handen plat uit. Leg de hardgekookte eieren erop en vouw het gehakt er met behulp van het folie overheen. Strijk het gehakt glad en zorg dat er geen naad is te zien. Neem het gehakt uit het folie en schuif het in de braadzak.
Steek het laurierblaadje met de kruidnagels op de ui vast en leg de ingestoken ui, de wortel, tijm en peterselie bij het gehaktbrood.
Sluit de braadzak volgens de gebruiksaanwijzing en prik de bovenkant op 3 plaatsen met een speld in. Leg de braadzak op het ovenrooster, schuif het rooster in het midden van de oven en braad het gehaktbrood in circa 50 minuten bruin en gaar.
Pas op bij het openen van de braadzak: de stoom is gloeiendheet.
Giet het braadvocht vanuit de braadzak in een steelpannetje, roer er wat ketchup of ketjap door en bind het met sauspoeder of allesbinder.
Lekker bij de warme maaltijd, maar ook koud op brood met ketchup en augurkjes.

Previous post:

Next post: