Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   braadzak recept en recepten gestoomde groentenschotel

braadzak recept en recepten gestoomde groentenschotel

by de man in de zorg on January 14, 2000

braadzak recept en recepten gestoomde groentenschotel
500 gr vastkokende aardappelen
250 gr broccoli
een stukje winterwortel
1 rode paprika
1 lente-ui of een stukje prei
1/2 dl groente- of kruidenbouillon
2 eetlepels sojasaus
1 teentje knoflook

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes van 1 cm.
Verdeel de broccoli in roosjes en was die.
Schrap de wortel en snijd hem in reepjes.
Ontdoe de paprika van zaadlijst en zaad en snijd hem in blokjes.
Maak de lente-ui of prei schoon en snijd hem in ringen.
Schep de aardappelen en de groenten door elkaar en doe het geheel over in een braadzak.
Vermeng de bouillon met de sojasaus en de gepelde knoflook en schenk dit op de groenten.
Maak de braadzak dicht en prik hem enkele malen in.
Zet de braadzak in een passende schaal in de oven en laat de groenten op 175°C in ± 40 minuten gaar stomen.
Keer de braadzak halverwege de bereiding om.
Knip de zak open en doe de groenten over in een schaal.

Previous post:

Next post: