Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   braadzak recept en recepten gevulde savooiekool

braadzak recept en recepten gevulde savooiekool

by de man in de zorg on January 28, 2000

braadzak recept en recepten gevulde savooiekool
2 eieren
1 savooiekool
zout, peper
6 lente-uitjes in ringetjes
175 gr grofgehakte walnoten
350 gr volle kwark
6 eetlepels geraspte belegen kaas
worcestershiresauce
bakpapier of braadzak

Kook de eieren in ± 10 minuten hard.
Laat ze schrikken, pel ze en hak ze grof.
Verwijder de buitenste bladeren van kool en kook de kool ± 2 minuten in ruim kokend water met zout.
Spoel de kool onder koud water af en laat uitlekken en afkoelen.
Meng de lente-ui, de noten (houd wat achter voor de garnering), de kwark, de eieren, de kaas en naar
smaak zout, peper en worcestershiresauce.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Duw de buitenste koolbladeren naar buiten en snijd het middendeel van de kool eruit.
Schep de vulling in het midden van de kool en tussen de bladeren.
Verpak de kool in bakpapier of in een braadzak en laat hem in het midden van de oven in ± 35 minuten gaar worden.
Garneer met de achtergehouden walnoten.

Previous post:

Next post: