Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   braadzak recept en recepten gevulde varkensrollade

braadzak recept en recepten gevulde varkensrollade

by de man in de zorg on January 2, 2000

braadzak recept en recepten gevulde varkensrollade
1 kg varkensfricandeau
200 gr grove (Italiaanse) spinazie
zout, peper
mosterd
100 gr gekookte of rauwe ham

Was de spinazie en blancheer hem in ruim kokend water met zout.
Laat de groente in een vergiet uitlekken en laat afkoelen.
Snijd de fricandeau met een scherp mes zo in, dat een platte lap ontstaat (doe net alsof u een appel schilt).
Wrijf het vlees in met zout en peper en bestrijk het vervolgens met mosterd.
Leg de plakjes ham erop.
Verdeel de spinazie met zo min mogelijk vocht over het vlees, rol het vlees strak op en bind het met keukengaren tot een rollade op.
Doe de gevulde rollade met 1 eetlepel water of bouillon over in een braadzak, maak de zak dicht en prik hem enkele malen in.
Leg de zak in een passende ovenschaal, zet die in de oven en braad Het vlees op 200°C in ± 50 minuten bruin en gaar.
Neem het vlees uit de zak, schenk het braadvocht eruit en serveer het bij het vlees.
Laat het vlees, alvorens het in plakjes te snijden, 15 minuten staan.

Next post: