Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   braadzak recept en recepten italiaanse fricandeau met venkelsaus

braadzak recept en recepten italiaanse fricandeau met venkelsaus

by de man in de zorg on January 28, 2000

braadzak recept en recepten italiaanse fricandeau met venkelsaus
1 bolletje mozzarella (± 125 gr)
1 varkensfricandeau á ± 750 gr
100 gr bakje rode pesto
1 zakje verse basilicum
150 gr venkelrauwkost
2 eetlepels droge witte vermout
1 bekertje slagroom (125 ml)
ovenschaal ± 20 x 30 cm
1 braadzak + bindertje (25 x 40 cm)

Snijd de mozzarella in plakjes, halveer de plakjes en laat ze in zeef uitlekken.
Snijd de fricandeau aan de bovenkant in de lengte driemaal tot ± 3 cm diep in en bestrijk hem rondom royaal met de pesto, ook in de inkepingen.
Stop de plakjes mozzarella en de blaadjes basilicum in de inkepingen.
Doe de rauwkost in de braadzak, leg de braadzak op één kant in de ovenschaal en verdeel de groente over de bodem.
Sprenkel de vermout erover en leg de fricandeau erop.
Sluit de braadzak met het bindertje af en prik met een cocktailprikker enkele gaatjes in de bovenkant.
(Zet de braadzak eventueel tot gebruik in de koelkast.)
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schuif de schaal met de braadzak in de oven en braad de fricandeau in ± 50 minuten bruin en net gaar.
Leg de fricandeau op een plank en laat ± 10 minuten rusten.
Doe de venkel met het braadvocht in een pan, voeg de slagroom toe, breng aan de kook en laat op hoog vuur tot een lichtgebonden saus saus inkoken.
snijd de fricandeau in plakken en leg die op 4 borden.
Schep de saus erover.
Serveer er pasta en een groene salade bij.

Previous post:

Next post: