Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   braadzak recept en recepten kip uit de braadzak

braadzak recept en recepten kip uit de braadzak

by de man in de zorg on January 28, 2000

braadzak recept en recepten kip uit de braadzak
2 grofgesneden takjes peterselie
2 grofgehakte takjes rozemarijn
2 grofgehakte takjes tijm
2 grofgesneden teentjes knoflook
de rasp van 1 citroen
6 fijngesneden ansjovisfilets
1/2 dl olijfolie + extra voor het bestrijken
zout, versgemalen peper
50 gr boter
2 haantjes of kippetjes á 600-700 gr
1 citroen in partjes

extra nodig:
braadzak (supermarkt of poelier)

Verwarm de oven voor op 175°C.
Meng de kruiden, de knoflook, de citroenrasp, de ansjovis, de olie, zout, peper en de boter en vul de buikholte van de haantjes hiermee.
Bestrijk het vel met olijfolie, bestrooi met zout en peper en stop ze in de braadzak (punt omhoog, knip deze eraf).
Braad de haantjes ± 40 minuten in de oven.
Schenk het braadvocht in een kom.
Halveer de haantjes, schenk er 2-3 eetlepels braadvocht over en serveer ze met de citroenpartjes.

Previous post:

Next post: