Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   braadzak recept en recepten kwartels gevuld met marokkaans gehakt

braadzak recept en recepten kwartels gevuld met marokkaans gehakt

by de man in de zorg on January 14, 2000

braadzak recept en recepten kwartels gevuld met marokkaans gehakt
1 sinaasappel
100 gr gedroogde abrikozen
50 gr pijnboompitten
20 gr rozijnen
mespuntje kaneel
2 theelepels gedroogde munt (kruizemunt)
mespunt saffraan
150 gr kalfsgehakt
zout, peper
4 ontbeende kwartels (laat dit eventueel door de poelier doen)
100 gr ontbijtspek in plakjes
2 eetlepels boter
1 dl gevogeltefond
verse muntblaadjes voor de garnering

extra nodig:
braadpan
2 braadzakken (poelier of slager)
braadslede

Boen de sinaasappel goed schoon, rasp de oranje schil eraf en pers de sinaasappel uit.
Snijd voor de vulling van de kwartels 4 abrikozen in kleine stukjes.
Meng ze samen met 20 gr pijnboompitten, de rozijnen, de kaneel, 1 theelepel sinaasappelrasp, 1 theelepel munt en de saffraan door het gehakt en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Vouw de kwartels open met de velkant naar onderen.
Bestrooi de binnenzijde met zout en peper en verdeel de vulling over het midden van de kwartels.
Vouw het vlees van de kwartel eromheen en druk het stevig aan, zodat de
kwartel zijn oorspronkelijke vorm weer krijgt.
Vouw de poten in elkaar tegen het lichaam en bind alles bij elkaar met het spek.
Verhit de boter in een braadpan en bak de kwartels hierin aan alle
kanten in ± 4 minuten bruin. Dit geeft een mooie, bruine buitenkant.
Voeg de fond, het sinaasappelsap en de rest van de pijnboompitten, abrikozen en munt toe en breng het aan de kook.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Zet het vuur onder de pan uit en verdeel de kwartels en de saus over 2 braadzakken.
Werk voorzichtig, want de kwartels zijn heet.
Knoop de zakken volgens de aanwijzingen op de verpakking dicht en zet ze in een braadslede in het midden van de oven.
Prik met een satéprikker een paar kleine gaatjes in de bovenkant van de zakken om de overtollige stoom te laten ontsnappen.
Laat de kwartels in ± 20 minuten gaar worden.
Open de zakken, neem de kwartels eruit en serveer ze met de saus.
Garneer het gerecht met munt.

Valt het spek tijdens het aanbraden van de kwartel af? Dit kun je voorkomen door het spek er met een stukje keukentouw omheen vast te binden.

Previous post:

Next post: